Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
B

BlackWhite81

2. 6. 2011 19:20
omezené korporátní vidění světa !!!

každá kapka v moři je důležitá !!! někdo musí bojovat proti korporátní loby ,aby si se světem nedělali co chtěli , základem budoucí demokracie je občanská společnost a nejrůznější neziskové a nevládní organizace to je to co u nás zatím chybí a pomalu se to rozjíždí ,a greenpeace k ním patří . Umělci taky poukazují na to jak se tento svět pomalu řítí do záhuby a taky něvědí přesně proti komu konkrétně bojují protože nepřítel je neviditelný a je všude , ekonomicky se mu říká neviditelná ruka trhu nebo laicky velký bratr ,to je to proti němž Greenpeace bojuje , sice je to boj s větrnými mlýny ,ale jak jsem již psal každá kapka v moři je důležitá jako ve volbách je důležitý každý hlas , kdbyby si všichni řekli , že jeden hlas nemá žádnou sílu nikdo by k volbám nešel a celá demokracie by krachla !! chtělo by to mladej nedělat si názor jen dle medii typu NOVA , Idnes a pod. většina toho co je v TV není pravda v TV jsou jen mainstremové názory !!!

0 0
možnosti
P

petr.n_22

2. 6. 2011 19:27
Re: omezené korporátní vidění světa !!!

neviditelná ruka trhu má jen jedinou alternativu - socialismus. To je nepřijatelné.

0 0
možnosti

Veronica

2. 6. 2011 18:20
Nic proti mládí

ale tohle je hodně plytké opakování dogmatu vyhlášeného společností ČEZ. Na to si dejte, milý studente, velký pozor. V

0 0
možnosti
JN

Jostik

2. 6. 2011 18:47
Re: Nic proti mládí

Doporučuji spíše přečíst článek http://www.osel.cz/index.php?clanek=5700

Tam je podrobně rozebráno, jaké bude mít toto rozhodnutí důsledky.

0 0
možnosti
FM

pooHDA

2. 6. 2011 17:58
uf, to je tedy argumentace

Vložím do úst odpůrce nesmysl, ten popřu a tím dokážu platnost svého vlastního tvrzení.

0 0
možnosti
LR

radik

2. 6. 2011 18:04
Re: uf, to je tedy argumentace

Jenomže ioni tyhle nesmysly říkaji samy, nikdo jim nic do úst vkládat nemusí.

0 0
možnosti
PK

skeptický

2. 6. 2011 17:44
Naprosto souhlasím.

Skvěle napsáno, velmi dobře argumentováno. Bravo.

0 0
možnosti
PP

gmajlman

2. 6. 2011 17:34
Ucinnost !!!

Ono je to vsechno o ucinnosti a efektivite te ci one elektrarny ..  ( viz napr. http://www.umweltbundesamt.at/fileadmin/site/umweltthemen/industrie/IPPC_Konferenz/donnerstag_kraftwerke/6-_Van_Aart.ppt )

Problem fotovoltaiky ani tak neni v tom ze to zabira misto a zasvinuje prirodu ale spis v tom ze to neni kontinualni zdroj energie ( sit musi byt stabilizovana a pokud neni je to velky problem ). Jinymi slovy pokud me vypadne zdroj musim ho (velice rychle) nahradit nejakym zaloznim. A tohle bohuzel plati u vetru/fotovoltaiky atd ..

Nejcistsi je energie z vodnich elektraren ale ...

0 0
možnosti
A

Azgalor

2. 6. 2011 17:40
Re: Ucinnost !!!

Ale vysvětlete to zeleným, že když je ta elektrárna schopna papírově vyrobit x MW, že to nemusí být a ani není furt. Že když si jede Temelín svých 2000 MW, že to je ve dne v noci, furt, stabilní, kromě plánovaných odstávek a výpadků jednou za x let. Solární nestačí jak výkonem, tak stabilitou, doplňkový zdroj, možná, né stálý a hlavní.

0 0
možnosti
RP

radim36

2. 6. 2011 17:22
Zelení kdysi a dnes.

Kdysi dávno byli zelení vědci a technici. Sháněli nové poznatky, studovali je a v diskuzi byli ochotní a schopné svoje názory doložit přesnými exaktními výpočty. To už je ale dávno.

Dneska je hnutí takzvaných "ochránců přírody" neboli zelených založeno na politickém a marketingovém principu. Někde nahoře jsou lídři a guruové a ti vysílají k svým příznivcům zelená dogmata. K těm nahoře se dostat nedá a ti dole, když se s nimi diskutuje, tak neumí nic jiného než papouškovat ty nesmyslná dogmata. Ne by disponovali nějakými skutečnými znalostmi, to nehrozí.  Navíc na zelené se za ty desítky let nabalili všelijací prospěcháři, obchodníci se strachem, lobbyisté příslušných "zelených" odvětví a ti z ochrany přírody vyssávají  tučné částky.

V celkovém součtu zelení a všechen ten cirkus kolem nich ochraně přírody mnohem více škodí než prospívají.

0 0
možnosti
A

Azgalor

2. 6. 2011 17:31
Re: Zelení kdysi a dnes.

R^:-/

0 0
možnosti
R

Robodruh

2. 6. 2011 17:11
Greenpeace

http://www.youtube.com/watch?v=o7bO1WetRoM&feature=player_embedded

.

Vychutnávejte. Ano, jsou to ještě blbější sektáři, než jste si mysleli. Naštěstí jim zatím nikdo neřekl, že mají upalovat nevěřící, ale ono to přijde.

0 0
možnosti
T

tuan3

2. 6. 2011 17:02
Máš pravdu,Marku............!

0 0
možnosti
J

Jan-Marťan

2. 6. 2011 17:00
Už zase "buď a nebo"

No ono je to tady (jak na iDnes, tak i v české společnosti) stále dokola - doblba: Nejde přeci o rozhodnutí typu "Buď a nebo". Nejde o to, rozhodnout se pro budoucnost BEZ elektřiny, bez pokroku, bez energie. Jde o to, diskutovat rozumě o rizikách a výhodách té či oné energie. Greenpeace upozorňuje, mnohdy drasticky, na rizika. To je přeci úplně v pořádku, kvůli tomu je nemusíte hned osočovat z toho, že "chtějí, abychom se vrátili do jeskyní". To je přeci buď zjevná pitomost, nebo úmyslný dogmatismus a pokus, protivníka v diskuzi zdiskreditovat. Copak si opravdu 80% Čechů myslí, že Němci jsou zblblí, zfanatizovaní skrze Greenpeace nebo že se chtějí vrátit k předfeudálnímu typu rolnictví?

Jan Bily, http://janbily.blog.idnes.cz/

0 0
možnosti
MB

buxus

2. 6. 2011 17:09
Re: Už zase "buď a nebo"

To "buď a nebo" bohužel platí především pro Greenpeace a zelené v širším smyslu. Většina našich odborníků (kupř. viz závěry Pačesovy komise) je právě pro harmonický rozvoj všech možných a dostupných zdrojů. Jenže, protože jim závěrech vyšlo, že tento rozvoj se bez jaderné energie neobejde (ne 100%, ale s určitým významným podílem na tomto rozvoji), snažil se její závěry Bursík a SZ shodit pod stůl - což se bohužel částečně i podařilo. Důvod byl jednouchý - zelení prostě jadernou energetiku nechtějí za žádných okolností. A jestliže někdo něco apriori odmítá, jde těžko o něčem "rozumně diskutovat". A vůbec nezáleží na tom, co si myslí většina Čechů. Rozhodnutí uzavřít jaderné kapacity v Německu byla čistě politická otázka, stejně jako byla politická otázka být vedoucím státem v eurozóně a přitom trvale nesplňovat její podmínky.

0 0
možnosti
A

Azgalor

2. 6. 2011 16:20
Zelení

prostě touží po moci a protože "klasické" fleky ať už nalevo nebo napravo jsou zabrané, tak přišli s vlastní pokřivenou ideologií. Pochybuju o tom, že sami věří tomu co propagují, to nemůže soudný člověk myslet vážně. Stačí otevřít stránky našich zelených nebo slavných německých http://www.gruene.de/

Všechno proti jaderné energetice, ale snad ani slovo o tepelných elektrárnách, proč nebojují proti průmyslu. Třeba chemičky nebo jiné rizikové závody, nechávají zcela bez povšimnutí. Co ta maďarská hliníkarna, která zplundrovala poměrně značné území. Nic? Jediny co umí je bojovat s jadernou energetikou a auty. Slavná snaha omezit německé dálnice na 120, prakticky zlikvidovat individuální dopravu.

A co ti naši slavní zelení? Jaderná energetika, korupce, feministky, podnikatelky, vegetariánky, používaní obou tvarů. Nic proti podnikatelkám, to ne, ale to je program jak sviň. Když se do toho začtete, tak opět, zpomalení aut, rychlovlaky, nic realistického.

0 0
možnosti
  • Počet článků 57
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1690x
V roce 2018 jsem úspěšně dokončil magisterské studium žurnalistiky na Fakultě sociálních studií Masarykovy univerzity.