Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PR

ununun

3. 6. 2011 10:00
vedle jak ta jedle

Greenpeace někoho vede? To je mi novinka :-) Milý studente, uvědom si jednu dost zásadní skutečnost – greenpeace nefunguje jako nějaká vláda, nemá tu regulační schopnost ani jakoukoli schopnost něco měnit. Tahle organizace především analyzuje a upozorňuje. Nemusíš se jich bát, nic ti nevezmou, od toho tu jsou jiní (ti, co volíme ve volbách). A především vy mladí byste měli být rádi, že existuje i hlas z opačné strany, nemusí být nutně správný, ale vždycky když se někdo ozve, znamená to, že nad problémem se může víc přemýšlet, ne jen tupě sedět doma a bejt spokojenej s tím, co je.

0 0
možnosti
J

jack095

8. 6. 2011 22:00
Re: vedle jak ta jedle

Greenpeace je součást celosvětového podvodu, kde se skupinka vyvolených snáží spát naše peníze do svých kapes.

0 0
možnosti
FV

Garfieldek

3. 6. 2011 9:51
Kdyby...

... Greenpeace nedělala to, co dělá, bylo by na světě mnohem hůř... R^

0 0
možnosti
FV

Garfieldek

3. 6. 2011 9:51
Re: Kdyby...

(pardon, první příspěvek se mi nezobrazil)

0 0
možnosti
FV

Garfieldek

3. 6. 2011 9:49
Kdyby...

Greenpeace nehlídala vlády, korporace apod., byl by na tom svět dávno mnohem hůř. R^

0 0
možnosti
E

ertz

3. 6. 2011 10:07
Re: Kdyby...

R^R^R^

0 0
možnosti
X

xs123

3. 6. 2011 9:22
Profil dnešního studenta

Životní cíl: teplý flek, pokud možno v úřadě, "sehnat" dost peněz, nejlépe z dotací, na teréňák a čtyřkolku, postavit bungalov v satelitu, k tomu bazének s 30°teplou vodou, psa a milenku ( milence), a - "užívat" si". Jídlo - řešit co sníst, chodit cvičit do místního fitka, ale jenom tolik, aby to příliš neunavilo, cestovat all inclusive a potom dlouze povídat o svých zážitcích. Jinými slovy - aktivní německý důchodce.

0 0
možnosti
P

polto

3. 6. 2011 9:33
Re: Profil dnešního studenta

RvRv

jdi si lecit mindraky nekde jinde...

0 0
možnosti
MI

Ajetak

3. 6. 2011 9:21
Nejlíp po greenpeacovsku na to šla jedna parta

buddhistických mnichů. Ti když zjistili, že ve vodě žijí mikroorganismy, tak přestali pít, aby kvůli nim náhodou nějaký neumřel, a zemřeli.

Jinak i Greenpeace se občas kupodivu něco dobrého povede...i když mám pocit, že většinou nakonec stejně rozhodnou prostě peníze - tj. lidi se začnou chovat k přírodě šetrně proto, protože znečištění přírody je v důsledku stojí víc. Státy také nejdřív podporovaly kouření, dokud si myslely, že jim přinese víc peněz. Když se zjistilo, jaké jsou pak zdravotní výdaje, tak otočily. Proto si myslím, že ta averze vůči jaderným alektrárnám dříve či později výrazně oslabí.

0 0
možnosti
ZW

cassul

3. 6. 2011 9:37
Re: Nejlíp po greenpeacovsku na to šla jedna parta

Jóóóó? Státy otočily proti kouření? A jakpak, že jsem si to nějak nevšiml? On snad někdo zakázal prodávat cigarety a postavil je mimo zákon? Nebo státy jen potichoučku zvedají spotřební daně, aby z kuřáků vydojily co nejvíc?

Kouření je pro stát zlatý důl, se samými výhodami. Kuřáci dobrovolně platí enormní daně a dřív umírají, takže nečerpají tak dlouho penzi. Léčení jejich nemocí se ale platí ze zdravotního pojištění, rozkládá se to na celou populaci. Stát za své pojištěnce ale platí jen zlomeček toho, co si platíme sami za sebe, na to nezapomeňte! Nějaké bezzubé kampaně, kterými zavírají huby aktivistům, jsou jen naoko a pro smích! 

Nejhorší občan pro stát je ten, který je zdravý, nekouří, jezdí na kole a pln svěžesti se dožije pětadevadesáti - jak to přijde, třicet let čerpat důchod a minimálně přispívat?

0 0
možnosti
X

xs123

3. 6. 2011 9:11
Ty jsi ale ták chytroučkej

chlapče. Tak já tě poučím jinak: žádný pták n.e.s.e.r.e do svého hnízda. Jenom lidi  to dělají, resp. s.e.r.o.u k sousedům a sousedi zase k nám, a věří, že tak přežijí. Panebože, jak může být mladý člověk tak hloupý.  Ekologii si pleteš s pravěkem a jaksi ti vůbec nedochází, že technika z dob průmylové revoluce planetu zničí, a jediná cesta je v moderních technologiích, kam ovšem jádro už jaksi nepatří. To jsi zaspal dobu o nějakých minimálně 60 let. Píšeš jako starej dědek a taky tak myslíš. Děsivé, jak je ta mladá generace taková - stará mladá. Pozoruju to čím dál častěji.Chlapče chlapče, jdi bydlet někam do zamořené oblasti, stačí Ostrava pod Mittalem. Jdi na brigádu do hutí a dolů nebo do chemičky, ne že čekáš u netu, až ti máma přinese oběd.

0 0
možnosti
PG

quido

3. 6. 2011 9:16
Re: Ty jsi ale ták chytroučkej

mno teď jste sejako "starý dědek" projevil spíš vy ... "mladík" zcela oprávněně poukázal na zcela nesmyslnou hysterii kolem výroby elektřiny z jádra a na mnohdy "hurá akce" ekologických aktivistů, které postrádají jednu zásadní věc - a to návrh reálného řešení ... zase**me si krajinu větrníky a slunečními panely, ale reálně stejně žádnou tepelnou elektrárnu neodpojíme, takže QUO VADIS? do peneženek několika vyvolených ...

0 0
možnosti
MT

jozko skocdopole

3. 6. 2011 8:57
Greenpeace ?

Nas spolehlive dovede tam, kde slunce nikdy nesviti. Rv

0 0
možnosti
JB

jejda to jsem ja

3. 6. 2011 8:48
Milý mladý příteli.....

napochybuji o tom, že jsi k podobnému názoru přišel po prostudování hory materiálů a na základě vlastní dlouholeté zkušenosti. Ano radikalismus v jakékoliv podobě je nebezpečný....ale na druhé straně, nutí zbytek světa přemýšlet, kda je chyba. Zkus se připojit ke zbytku světa ;-)

0 0
možnosti
PG

quido

3. 6. 2011 9:06
Re: Milý mladý příteli.....

mno pane "jejda to jsem ja" .... on to právě mladík udělal - zapřemýšlel a dovolil si zkritizovat hrstku zelených ekoteroristů - záměrně neříkám, že všechny Greenpeace, kterážto jako organizace má smysl - je ovšem opravdu otázkou, kam nás některé kroky části zelených fanatikou vedou .... osobně jsem zatím zazanmenal, jen namátkou následující : zhyzděná krajina buďto solárními, nebo větrnými elektrárnami, které přináší jen problémy do stávající rozvodné sítě (aniž by měly reálný dopad na snížení výkonu stávajících elektráren), zvýšená cena elektrické energie (a bude hůř), místo zelených luk či polí máme pole plné řepky - zvyšující se cena potravin (pro srovnání - víte, že do ne zcela dávné doby bylo ČR naprosto soběstačné ve výrobě základních potravin? srovnejte s dnešním stavem), zničený motor od "bionafty", respektive od benzinu s přísadou lilhu ....

0 0
možnosti
H

habr

3. 6. 2011 8:17
Nevím jestli

jse  těmto zeleným o zákaz těžby ropy, elektráren apod., a nebo jestli jim jde o to, aby technologie byly co nejvíce k prostředí šetrné a nebo aby se do našeho životního koloběhu nedostávaly toxické látky.

Pohled co tu student uvedl je klasicky postoj člověka který si neuvědomuje jaký na jeho život mají vlivy různé negativa vyrob civilizačních hodnot a vymožeností v době, kdy existují modernější technologie.

0 0
možnosti
MBI

nebolševik

3. 6. 2011 9:03
Re: Nevím jestli

pane habr, oni jsou trochu zmatenej. Přínos Greenpeace a podobných spolků k "šetření životního prostředí" je pravděpodobně docela minimální. To, co je důležité jsou technologie, které jsou zase podmíněny příslušným poznáním. Je to doslova jen pár let, kdy se, to jen pro příklad, úplně běžně používalo olovo skoro ke všemu - nátěrům, pří výrobě užitné keramiky a podobně (otrava olovem byla u hrnčířů tak běžná, že má podle toho do dneška jméno - colica figulina). Železo, ale třeba i sklo se vyrábělo způsoby dnes naprosto nepřijatelnými, kromě jiného kvůli enormním nákladům. A funguje to docela spolehlivě i bez Greenpeace -  ti, aby byli opravdu užiteční, tak by museli vymyslet   nějakou zcela novou, lepší obdobu třeba elektřiny nebo něco podobného. Jinak jsou to jen příživníci na vývoji lidstva.

0 0
možnosti

crocodileclip

3. 6. 2011 8:07
Přece se nevezmou lopaty

Takhle to mají bez práce jako politici;-Da docela dobře je to uživí, dobrej kšeft ta ekologie;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 57
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1690x
V roce 2018 jsem úspěšně dokončil magisterské studium žurnalistiky na Fakultě sociálních studií Masarykovy univerzity.