Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PT

Hloupé, proč bychom my měli mít zodpovědnost za nezodpovědnost jiných, kteří si namísto hlídaní hranic  vozí od libyjských břehů imigranty domů, ti  Italové snad mají náš souhlas a příslib že oni budou dělat kšefty z dovozem imigrantů a my si je převezmeme a budeme to platit ??

2 0
možnosti
ZU

Zrušení základů EU, to není strašák. ......To je sen....

2 0
možnosti
PK

P21a66v18e49l 83K19u85r62a42l

12. 8. 2015 19:59

Rešení by bylo Řecko, a Itálii ze Schengenu prostě vyloučit za neplnění jejihc povinností ke kterým se zavázali a za které od "vnitřních" států schengenu pobírají peníze. 

Jestli se jim mají posílat lidi, tak jim je třeba ty peníze odebrat. a to jak Řecku tak Itálii.

Zejména řecko dělá neustále bordel ale aby plnilo nějaké závazky o tom se vůbec mluvit nedá.

6 0
možnosti
Foto

Starou belu, na neexistenci hraničních kontrol totiž EU nestojí.

6 0
možnosti
JR

J53a25n 76R32á59ž

12. 8. 2015 16:47

Dělate vědu z něčeho, co je uz stejně passé. Schengen je město, ve kterém se podepsalo smluvní ujednani, , kterým se signatáři zavázaly, , mimo jiné, k ochraně vnejsivh hranic, aby mohl fungovat volný pohyb osob uvnitř tohoto prostoru. Italie ani Řecko si své stěžejní povinnosti, vyplývající z této smlouvy neplní ( vina je především na Evropské komisi, ze oba státy v neplnění podporují) . A o smlouvách, kde smluvní strany po vzájemné dohodě plnrni závszků nevyžadují, je mrtvá smlouva. Takže kvuli zachovani EU se bude tvrdit, že smlouva ze Schengenu je živá?

K tomu, co je základem EU. Základem EU byla i smlouva z Maastrichtu. Ta se také neplnila a následkem jsou nesplatitelné dluhy a hodpofářský úpadek většiny států EU.

Má tedy cenu zůstávat ve spolku, kde smlouvy jsou jen proklamacemi, ktere musí dodržovat jen malé a ustrašené státy, jako jsme my?

10 0
možnosti
VM

V10á29c94l40a39v 69M64a32c49h

12. 8. 2015 16:35

Evropská unie byl dobrý nápad, ale výsledek je v mnoha ohledech srovnatelný s  bývalým socialistickým blokem. V každém případě nejlepší šance je že se  podaří EU rychle  nahradit něčím smysluplným na bási EHS

7 0
možnosti
JN

Schengenský prostor umožňuje efektivnější obchod a rychlejší obrat peněz v Evropě. Je to určitě obrovská výhoda. Zrušme schengen a za chvilku EU dožene ekonomicky i Rusko. To by jistí přisluhovači chtěli (Klaus, Zeman)

0 6
možnosti
Foto

A kam nás dožene ekonomicky laxnost a strkání hlavy do písku před vlnami nájezdníků z Afriky a Asie...?

8 0
možnosti
Foto

Než byl vymyšlen Schengen, tak jsem po revoluci, bez problémů projel státy až do Francie. Na hranicích jsem ukázal občanský průkaz, celník do něj mrknul a jel jsem dál. V noci, kdy jsem se vracel, tak  mně bylo ukázáno, že má jet.

6 1
možnosti
JK

Tak to není pravda. Máte krátkou paměť... Bez platného pasu vás ven nepustili.

2 0
možnosti
Foto

Máte to popletené. Schengen byl původně myšlen hlavně jako blaho pro obyvatele jeho signatářských zemí. Těm měl sloužit především, jim měl ulehčovat život. Nikoliv tedy obyvatelům slaměných chýší odkudsi z africké buše...

10 0
možnosti
JK

No jistě. A proto těm obyvatelům EU znovu zavedeme kontroly na hranicích...;-D A běženci budou prchat volně podél celé hranice. Dost dobrý...;-D

1 0
možnosti
VV

Schengensky Protokoll umoznuje kteremukoliv statu zavesz na omezrnou dobu pohrsnicni kontroly.

Staci toho vyuzit.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS