Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RP

Ano, zdola -- s tím souhlasím. Ale nikdo nemusí dělat žádný první krok shora. Nikdo nemusí dělat vůbec žádný krok, tím méně vyhlašovat nějakou reformu, protože se vše mění k lepšímu. Sice postupně, pomalu, ale jde to. Vznikají soukromé školy, některé z nich mají opravdu dobrou reputaci a rodiče, kteří mají rozum a peníze, na ně dávají své děti. Podle nastoupeného trendu budou nejspíš postupně přibývat a budou dostupnější i pro střední vrstvy. Nakonec se to ustálí jako v některých státech, kde jsou špičkové školy pro bohaté, velmi dobré školy pro střední třídu a prachmizerné školy (dobře známé z různých filmů, reportáží a vtipů) pro chudinu a děti hloupých rodičů.

0 0
možnosti
JH

.... pro chudinu a děti hloupých rodičů. ..... zatím tyto děti mohou studovat na solidních školách, což podle vás je na čase změnit

0 0
možnosti
Foto

Školství nejde reformovat.  Slyšel jste někdy o tom, že by výrobci aut reformovali své výrobky?  Neslyšel, ani já ne. Přesto je na trhu tolik aut, že si každý může vybrat to jaké by potřeboval, nebo jaké mu dovolí jeho finance.  Se vzděláním je to jinak.  Máme jen jednu možnost dát děti do státních škol (soukromé neuvažuji, protože jsou to prakticky také státní školy)

Našemu školství by tak pomohla jedna jediná reforma a to privatizace.  Od mateřských škol po univerzity a samozřejmě také zrušení povinné školní docházky.  Svobodný trh by nám poskytl takové školy, kde bychom si mohli vybírat tak,  jako si můžeme vybírat v těch autech.

0 0
možnosti
JH

jasně, kdo by neměl nakradeno dost peněz, jeho děti by šly na nejhorší školu. Jako s auty, mudrci

0 0
možnosti
Foto

Myslíte si kolego8-o , že školství je o kvalitních učitelích, když studujete a vidíte problém z jedné strany. ŽE HO ZNÁTE? Napadlo vás či jste přemýšlel o výuce se vším všady v ČR a jiných státech. Tj. prosím i o lidech samých - rodina, soc.postoje, zvyky...patří sem i chování  a dodržování zákonů, nebo opisování a skladání zkoušek, že!!!![>-]EU

0 0
možnosti
  • Počet článků 57
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1690x
V roce 2018 jsem úspěšně dokončil magisterské studium žurnalistiky na Fakultě sociálních studií Masarykovy univerzity.