Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Osouch, co vlastne navrhujete?

0 0
možnosti
Foto

Ten mechanismus je tak nějak stejný. Něco nás začne sejřit. Pak vynalezneme nějaký bohulibý důvod, proč nás to sejří a pokusíme se to vynutit zákonem. Máme přece bohulibý důvod. Jen nám uniklo, že se tím stáváme "dobroserci". Vůbec už neanalyzujeme, že jiní to vidí jinak.

Rozhodli jsme se společnost řídit podle našich rychlošípáckých představ, stali jsme se sociálními inženýry.

Ano, spousta lidí v těch hazardních stáncích utrácí nesmyslné částky. Ale řešení nikdy nespočívá v tom, že vyzmizíkujeme důsledek, ale v tom, že odstraníme příčinu.

Každý, kdo má nějaké své prostředky, má mít právo je probendit i idiotsky (což jsou herny). Pokoušet se to regulovat (že, soudružko ODS Řápková a jí podobní) je sociální inženýring, socialismus, protože MY nejlépe víme, kdo co smí.

Odstranění příčiny spočívá v tom, že ti nezodpovědní dostanou do ruky chleba s máslem a ne peníze. Vymejšlet si nesmí, protože dostávají cizí peníze, takže nějaké: "chleba nežeru" je jejich problém.

Zákaz důsledku bude mít ve výsledku jediné: začnou hrát čáru, korunový mariáš, nebo voko.

2 0
možnosti
Foto

Dovolím si použít část ze článku pana Jindřicha Pilce, protože lépe bych to neřekl.

"S životem a svobodou je spojené riziko. Riziko nelze nikdy zcela odstranit. Pokud budou existovat herny, bude existovat riziko herní závislosti. Když nebudou existovat herny, riziko herní závislosti nezmizí, chorobní hráči budou hrát třeba kostky. Zakážete koňské dostihy a sázkaři budou sázet na dostihy potkanů. Zakážete sázky na box a sázkaři budou sázet na kohoutí zápasy. Pokud bude existovat alkohol, bude existovat riziko alkoholismu. Pokud bude existovat sport, bude existovat riziko sportovních úrazů. Zákazem cukráren a sladkých nápojů nezmizí riziko tloustnutí. Dobrotivý diktátor snažící se chránit lidi by nejraději odstranil jakékoli riziko a poskytl lidem dokonalé bezpečí. Svoboda má pro diktátora nižší prioritu než jiné hodnoty, proto svoboda musí ustoupit jiným hodnotám, třeba bezpečí, nezakouřeným hospodám, procházce po ulici bez oslovení od pouličních prodejců a podobně (zakazuje se pouliční prodej). Povaha člověka je však taková, že svoboda je pro něj přirozená. Čím víc bude regulátor lidi omezovat a snažit se je řídit, s tím větším odporem se bude setkávat."

http://pilc.blog.idnes.cz/c/392934/Tazeni-proti-hernam-Demokraticka-stavba-nove-totality.html

1 0
možnosti
Foto

Nečetl jsem Vás, tak jsem to napsal po svém. Výsledek stejný.

1 0
možnosti

J50a23n 21H83a89n61á12k

9. 4. 2014 14:04

Článek docela v pohodě, jen mi trochu chybí odstavec o dopadu na lokální kriminalitu v okolí heren a sociální dopady. Jinak i na terminálech lze vyhrát, a docela slušně, nicméně v konečném součtu budete samozřejmě v mínusu, stejně jako v kasínu (v jiných krách). Kámoš před pár lety za pár stovek vyhrál asi 90 tisíc na terminálech. Fakt klika. Mezitím to tam už narval odhadem tak 10x.

Já osobně jsem pro plošný zákaz automatů/terminálů a zřízení českého "las vegas" (někde v příhraničí). Sociální dávkovači se do takového komplexu nedostanou, už jen proto, že by museli jet přes půl republiky a naopak ti, kteří si to mohou dovolit, přinesou peníze státu. Samozřejmostí je poměrně vysoké zdanění.

2 0
možnosti
Foto

Pane Hanáku a nějaký jiný způsob, než násilí neznáte, nebo neuznáváte?  Ať si každý utrácí své peníze jakým chce způsobem.  Když je utratí v kartách, nebo je utratí za sex je to tisíckrát mravnější a lepší způsob, než když mu je vezme stát skrze daně.

0 2
možnosti

Mohli by naridit zmenu nazvu na "proherni automaty" :o)

1 0
možnosti
Foto

Tomu bych se nebránil. Ať použijeme jakýkoliv analytický nástroj, vždy zůstane to, že jen majitel terminálu, konzole, nebo talíře rulety, vyhrává.

0 0
možnosti
Foto

Vypíšu referendum: "Přejete si zakázat Kudličku?" Asi valná většina odpoví ano.

0 0
možnosti
Foto

I68v77o 17C65i62l30i89c54h

9. 4. 2014 13:02

Já hlasuji peněženkou - do zařízení, kde je i byť jen jeden jediný automat, nejdu a tudíž ani nedám majiteli vydělat. Ale nemám nic proti tomu, že se dotyčný majitel specializuje na jinou cílovou skupinu, než kterou představuji já. Je to stejné jako s kuřáckými restauracemi nebo gay kluby - nemám nic proti jejich existenci, ale najíst resp. pobavit bych se tam nešel.

1 0
možnosti

Černé sázky jsou ,byly a budou ale automaty jsou zlo, které je třeba vymýtit do posledního a to co nejrychleji jak to jen jde.. Nechat je jen v klasických CASINECH, které jsou zdaněná a je v nich kontrolována plnoletost hráčů..

2 0
možnosti
  • Počet článků 57
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1690x
V roce 2018 jsem úspěšně dokončil magisterské studium žurnalistiky na Fakultě sociálních studií Masarykovy univerzity.