Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

J40a31n 77V93e50s61e93l30ý

23. 7. 2013 17:50

:-)

Ale 98 hlasů PRO může k důvěře stačit. Třeba postačí, aby někteří z LIDEM byli "nemocní" jako kdysi Olga Zubová, když se volil Klaus a nešla hlasovat PROTI, ale ani PRO a bylo...

Stačí prostá většina přítomných poslanců. A dokud bude Rath "jen ve vazbě" měl by na rozdíl od zavřeného korupčníka z ODS hlasovat. A to třeba spoutaný a pod dozorem pěti kulometčíků, ale dokud není odsouzený, měl by mít právo na důležitých hlasováních "nechybět".

Uvidíme, jak to s tou důvěrou nakonec dopadne. Třebi ji Rusnokova vláda získá až napodruhé, jako se to kdysi podařilo Mirku Topolánkovi... :-P

0 0
možnosti
JL

Takže poslanec, který dostal úplatky přes 20 miliónů má u Vás větší možnosti než poslanec, který se řekl o jeden milión, který ani nedostal. Zajímavá logika. Takže ať tam pustí oba dva nebo ani jednoho.

0 1
možnosti
MK

Zemanův názor na rozpočtové provizórium neznám, ale sám bych se ho tolik nebál. Provizórium není nic jiného, než superúsporná varianta rozpočtu, při které se platí v podstatě pouze mandatorní výdaje. A vůbec by mi nebylo proti mysli, kdyby se názorně ukázalo, že tyto madatorní výdaje samy o sobě dokáží vygenerovat rozpočtový schodek nezávisle na tom, jaká vláda je zrovna u moci. Konečně by s tím snad začalo něco dělat a snad by se objevila snaha o umravnění státních výdajů.

1 0
možnosti
JL

Tak ony by se mandatorní výdaje poměrně výrazně zvýšily. Pokud by byly zastaveny všechny státní zakázky, tak by se objevilo několik stovek tisíc lidí na úřadech práce. S sebou by to vzalo spoustu OSVČ, protože o jejich služby by přestal být zájem z důvodu nedostatku financí. HDP by se podstatně snížil, prostě by šel celkově do kopru mnohem rychleji.

1 0
možnosti
  • Počet článků 57
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1690x
V roce 2018 jsem úspěšně dokončil magisterské studium žurnalistiky na Fakultě sociálních studií Masarykovy univerzity.