Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MG

za společnost Scio

Oceňujeme vyjádření názoru, vítáme každou polemiku. Přesto si dovolím reagovat, protože článek obsahuje několik nepřesností a desinformací.

1) "Na vysokou školu se tedy může dostat kdokoliv ....aby nemusel pracovat" - zhruba 1/4 VŠ nemá žádné přijímačky a berou prakticky všechny. Pro takové uchazeče je mnohem snažší jít na tyto školy, než absolvovat náročné přijímačky s nejistotou přijetí. Obávám se však, že takovým je zanedbatelné množství. Dokonce je to tak, že ČR patří k zemím, kde je nejvíce pracujících studentů VŠ.

2) "je příliš mnoho uchazečů na VŠ, kde jsou NSZ" - motivací k podání přihlášky není podoba přijímacích zkoušek. Uchazeči o studium na VŠ volí fakultu, na niž si podají přihlášku, podle těchto kritérií v tomto pořadí (zdroj Scio, cca 26.000 respondentů): 1. uplatnění v praxi (47%) 2. Kvalita výuky (25%) 3. studentský život (13%) 4. Snadná cesta (11%) 5. Co nejlevnější studium (3%). Ta kritéria se dají členit i jemněji - viz zde vs.scio.cz/vyber.asp

3) "neměly by být žádné testy, žádné kurzy". V prvé řadě nutno zdůraznit, že kompletní test OSP má každý účastník volně k dispozici na našem webu. Nedělat žádné kurzy neznamená, že žádné kurzy nebudou. Ujmou se jich jiné firmy, což se pochopitelně děje. Příprava na test je projev motivace a odpovědnosti (koneckonců mnohé fakulty dělají totéž, přičemž dochází k silné diskriminaci těch, kteří nemohou dojíždět na kurzy přez půl republiky a nemluvě o tom, že kurzy někdy vedou samotní autoři přijímacích testů). Nabídka našich přípravných materiálů je reakcí na poptávku účastníků NSZ. Někomu vyhovuje připravovat se sám doma, někomu online přes web a někomu ve skupině.

4) "na VŠ se dostanou ti, co mají dost peněz" - chytrý uchazeč (studijně disponovaný) si zpravidla žádnou přípravu nekupuje anebo jen minimální; na NSZ dosáhne vysoký percentil a nemá důvod k dalším nákupům čehokoliv; krom toho výsledek OSP je v čase stabilní - podobně jako IQ. Z měsíce na měsíc se nelze dramaticky zlepšit. Dokonce ani z roku na rok. Zácvike

0 0
možnosti
Foto

máte pravdu . SCIO je projekt zlodějů, nic prospěčného nepináší

0 0
možnosti
Foto

Scio testy jsou převzaty z testů americké námořní pěchoty. Vyhovují střelcům, kteří - jak správně píšete - "umí" scio testy, jinak však nemusí být nutně tvůrčí, originální typy studentů. Tento typ studujícího je většinou v testech poražen.

U testů jde navíc i o čas - tedy přímo se počítá s tím, že nikdo neudělá všechny otázky. Není čas na přemýšlení, jen na výstřel a rychle dál.

Rozumné školy již od podobných likvidačních sít upouštějí.

0 0
možnosti
Foto

Na těch střelcích něco bude. Dcera neváhala hodit si korunou pokaždé, když si nebyla s odpovědí jistá. Skončila mezi desítkou nejúspěšnějších :-P A bez nácviku. Co je to za testy, kde stačí dobře tipovat?

0 0
možnosti
JK

J51a63n 92K94o43l82i43á78š

27. 5. 2013 19:41

Souhlas: SCIO je formát testů s uzavřenými otázkami a jde proti logice kompetenčního vzdělávání; celá reforma základního a středního - jak byla slavnostně nastavena - se začíná řídit "provozním" řádem SCIO testů a školy jim přizpůsobují své metody. Takže přestává jít o to, co děti dovedou a čemu rozumí, ale jak zvládnou testy! Supermonopol!

1 0
možnosti
  • Počet článků 57
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1690x
V roce 2018 jsem úspěšně dokončil magisterské studium žurnalistiky na Fakultě sociálních studií Masarykovy univerzity.