Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vy si myslíte, že by vás zavřeli či dokonce popravili za to, že byste řekl jen "vláda je špatná"? Jo, kdybyste si s tím stoupl sám (bez davu) na náměstí, patrně by vás zabásli, stejně tehdy jako dnes, paragraf se najde vždy. Ale všude jinde, v hospodách, v práci, ve školách a světe div se, v Rudém právu také, se kritizovalo a těch vtipů! 

Jeden mírnější ze zlatého fondu naší zlaté éry: Sejdou se německý, americký a československý prezident, aby povykládali o životní úrovni svých občanů. Německý: U nás si obyčejný člověk vydělá tak asi dva tisíce marek, na jídlo, bydlení a podobně vydá patnáct set a co udělá s pěti stovkami, to nás vůbec nezajímá. Americký odpověděl stejně, jen místo marek uvedl dolary. A co ty, Husáku, jak je to u vás? No, u nás si obyčejný občan vydělá tak dva tisíce korun, dva a půl dá za jídlo, bydlení a podobně, a kde vezme těch pět set, to nás vůbe nezajímá ;-D

3 1
možnosti
Foto

J87i56ř20í 54K63i76n59d82l

17. 11. 2012 14:26

Já v té době četl Rudé právo, ale že by tam byly vtipy proti Husákovy. To jsem nikdy nečetl a ani neviděl. Byl ale v trestním zákoně pragraf hanobení hlavy státu. Napsat v té době, že Husák je zloděj, tak by taková osoba šla do tepláků.

2 1
možnosti

I86v26a67n 64T35i61c18h27y

17. 11. 2012 13:19

Vazeny, velmi mlady autore.  Skutecne chcete tvrdit, ze jste svobodny ? Ja mam temer 50 a dovoluji si tvrdit, ze tak nesvobodny, jak se citim ted, jsem se v zivote necitil. Dnesni vlada si dovoli veci, o kterych se komancum ani nesnilo. Nejenom ty kamery, ale zkuste treba nezaplatit vetsi polovinu toho co vydelate statu na danich.

3 4
možnosti
Foto

A jak byste to chtěl udělat? Nakupovat bez DPH? Ano, s DPH se dají dělat různá kouzla, ale jen v určité míře. Pamatujte na Pitra.

Já osobně si myslím, že dříve byl člověk daleko nesvobodnější, ale neuvědomoval si to. Neuvědomoval si, jaké systémové okrádání je již v režimu přímo zakotveno.

3 2
možnosti
Foto

Mladému autorovi to myslí. Ale je zcela zřejmé, že díky moderní elektronice je každý z nás tak sledovatelný, že se nám o tom ani nesnilo.

3 1
možnosti

Až zde bude zaveden evropský projekt Indect, bude to tu vypadat stejně, jako v Orwellově románu 1984. A právě kamery k tomu budou napomáhat.

3 2
možnosti
  • Počet článků 57
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1690x
V roce 2018 jsem úspěšně dokončil magisterské studium žurnalistiky na Fakultě sociálních studií Masarykovy univerzity.