Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

medvěd brtník

23. 5. 2012 22:43
Zrovna v TV ukazovali záběry a to byl samý J. Deer,

žádný Zetor. Tak kde na to ti chudáci zemedělci vzali? Veleba už 20 let skučí, jak zemědělství skomírá a zatím nevidět jediného zkrachovaného zemědělce? A proč se toho neúčastní soukromí farmáři? Protože to neprotestují sedláci, ale firmy-pohrobci socialistických JZD, kteří získávají neoprávněná privilegia. Mladí a nezkušení pak na to skočí a opakují ty velebovo nehoráznosti.

1 0
možnosti
VF

HenryVIII

23. 5. 2012 18:38
vydírání ne!

Zablokovat silnice a působit nepříjemnosti lidem, kteří za nic nemohou, je sprosté! Vládě je to šumafuk a teď už ustoupit ani nemůže, protože vyděračům se neustupuje!

2 0
možnosti
JV

omalovánka

23. 5. 2012 18:06
Nevím, nevím...

Nechci tvrdit, že se mýlíte. O něčem by se dalo diskutovat, v něčem máte pravdu. Ale pohled na žlutá moře tam ,kde se dřív pěstovalo obilí, brambory, cukrovka nebo voněla louka, to je moc smutné podívání. I když o něco lepší, jak na "černé panely" nebo betonové plochy s nákupními centry. Nevím, jestli zrovna to, co se děje /nejen s ornou půdou/ je krok tím správným směrem.

2 0
možnosti
KN

Karl Novak

23. 5. 2012 17:47
Není žádné "MY"

Jsou zde občané, někteří z nich jsou spotřebitelé, jiní jsou poskytovatelé.

Pokud spotřebitel získá ze zahraničí levné, dotované potraviny, to je jenom dobře. Ať nám jen někdo jiný připlácí na naše potraviny.

Zelená nafta je nesmysl, nebezpečný nesmysl.

4 0
možnosti
E

exotopedik

23. 5. 2012 18:07
Re: Není žádné

Zásah na komoru. R^

0 0
možnosti
ZMAP

Z mechu a pazdeří

23. 5. 2012 17:46
Je to jinak, třeba s tím masem

Bez našich zemědělců, jak byli naučeni z dob socialismu, bysme neměli co jíst. Soběstačnost byla z vojensko-politických důvodů. Zemědělci všem říkali, že je živí - i po revoluci pár let. Uvolnil se trh a zjištujeme, že maso či zelenina je levnější z dovozu. Kupodivu my nepotřebujeme zemědělce, ale zemědělci potřebují odbyt. Kdo tedy koho živí. Celosvětově je nadbytek potravin, hlad v některých zemích neplyne z malých zemědělských výnosů, ale z toho, že lidé si tam nevydělají dost peněz.

Zelená nafta je zřejmě nesmysl. Jediný výsledek - všude se pěstuje řepka, na úkor jiných plodin jako obilí. A olej, nejen řepkový, je pak v krámech dražší. Protože odbyt má do motorů a je tu vyšší poptávka i cena. Jsem tedy pro možnost dovozu kvalitních potravin i proti dotacím na "zelenéů produkty, ať to je bionafta či cokoli jiného. Nejsem proti biopalivům, jsem proti dotacím. To je myslím rozdíl. Biopalivům fandím, ale zejména v oblasti topení - dřevo, různé agropelety - proč ne.

1 0
možnosti
ZMAP

Z mechu a pazdeří

23. 5. 2012 17:51
Re: Je to jinak, třeba s tím masem

Aby jsme pak nebyli takoví ekologové jak u té solární energie, kde silnými reflektory nasvěcovali panely. Účinnost světelných zdrojů i těch nejlepších je dosti nízká, u panelů nevím - ale zřejmě jsou dotace tak výhodné, že se vyplatilo toto obrovské plýtvání, dobré jen k dojení peněz z daní a fakticky se leda mrhalo vyrobenou energií.

0 0
možnosti
E

exotopedik

23. 5. 2012 17:34
připomínka

Hodně slov a podstata chybí.

Proč nemají slevu na naftu třeba hasiči, záchranáři, proč jí nemám taky já?

2 0
možnosti
  • Počet článků 57
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1690x
V roce 2018 jsem úspěšně dokončil magisterské studium žurnalistiky na Fakultě sociálních studií Masarykovy univerzity.