Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
L

lumin-oil

26. 1. 2012 10:49
nikdo

proti tomu zvlast nevystupuje?8-o To, ze to yheute neprezentuje, neznamena, ze se o tom nemluvi.

0 0
možnosti
H

Host8

26. 1. 2012 10:29
Potřebujeme, co nejvíce vzdělaných lidí.

Jsme země bez surovin, stáváme se levnou montážní dílnou pro zahraničí. Stáčí výkyv v EU a jsme na kolenou. Vzdělanost, zaměření se na vlastní vyspělé technologie založené na nejnovějších vědeckých poznatcích, rozvoj vědy a aplikací do praxe, může tuto zemi posunout nahoru. Tento přerod vyžaduje velkou solidaritu a změnu vnímání odpovědnosti ke společnosti jako celku.

Příměr p. Dobeše je jen rozdmýchávání závisti a zášti mezi lidmi. I ten klempíř musí vědět, že pokud bude společnost bohatší, bude při vzájemné solidaritě více na všechny. Jeho děti budou moci bez problémů studovat.

1 0
možnosti
MB

mbem

26. 1. 2012 10:43
Re: Potřebujeme, co nejvíce vzdělaných lidí.

O tom kolik vzdělaných lidí potřebuje rozhodne nejlépe trh práce. V opačném případě se může stát to co ve Španělsku. Budeme mít spoutu nezaměstnaných vzdělaných lidí, kteří budou omítat "podřadné práce".

0 0
možnosti
H

Host8

26. 1. 2012 10:06
Nelze volat po solidaritě a ve volbách ji odpítnout

a volit strany, které tvrdě hájí práva bohatých, snižování jejich plateb do společného a  přenášení dluhů z ekonomických a politických rozhodnutí na ty dole.

Je na Vás, co si zvolíte. Pokud odstraňování solidarity, pak nelze žádnou skupinu vyjmout.

Rozhodnutí, jak dál ve společnosti je jen a jen na Vás.

0 0
možnosti
OU

26. 1. 2012 0:58
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
OU

26. 1. 2012 0:58
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
PK

repanak

25. 1. 2012 22:04
Všechny ty reformy nebo deformy školství

nemají za cíl to nejpodstatnější - "vycucat" v dobrém z tohoto národa to nejlepší co jde. Aby všichni, kteří na to mají buňky byli co nejlepší odborníci, i manažeři, v žádoucích oborech - věda, technika, lékařství apod. A teprve posuzovat, zda mi k tomu školné dopomůže, když tisíce stojí ubytování, stravování, pomůcky, doprava. Ale je nutné přihlížet ke změnám,které existují - studenti z jiných zemí EU, odchody českých studentů natrvalo do ciziny apod. Ale dnes je rozhodující motiv - prachy a zase prachy. Zakažme daňové ráje a prachů bude dost - bohužel to nezařídí ani Kalousek ani jeho nástupce.

1 0
možnosti
K

kaktusak

25. 1. 2012 22:43
Re: Všechny ty reformy nebo deformy školství

Je to jen další z dlouhé řady dotovaných podnikání, tentokrát pro banky.

1 0
možnosti
P

Pickelstein

25. 1. 2012 21:29
k zamyšlení

spousta z vás tu rádo kecá, jak je nedostatek lidí na technických oborech. Jsou těžké, né každý je udělá, ale pokud by se tyhle ty obory ještě navíc zpoplatnili, tak myslíte si, že opravdu na těcho oborech bude více lidí ??? Omyl, dokonce tam nepůjdou už ani ty, kteří by to zmákli, případně ti, co by to dali, si po prvním semestru rozmyslí, zda buidou riskovat dalších 5 zkouškových, kde něco nemusí vyjít a budou platit aniž by dostudovali.

Ty náročnější obory, které tu mnozí tak oslavujete, že to je jediné pravé vysokoškolské vzdělání, u těch kolikrát není čas  si přivydělat, protože jsou buď od rána do večera ve škole, nebo zpracovávaj doma šílené programy, protokoly, projekty a jiné práce. Tím spíše tihle ti lidé, co by na to měli, ale nemají doma to zázemí, půjdou studovat ty naše oblíbené zbytečné pseudohumanistické obory, kde se nebudou muset nic učit, budou mít čas si na studium vydělat, užijí si i ten studenstský život.

pokr

0 0
možnosti
P

Pickelstein

25. 1. 2012 21:33
Re: k zamyšlení

Počty "zbytečných" oborů se nezmenší, ubyde techniků/chemiků a pod. a

úroveň VŠ ještě víc klesne, aby si školy udržely nějaké platící studenty

;)

jinač ještě k tomu, že studijum jim platíme z daní my ostatní není tak docela pravda, i student platí daně v podobě spotřebních daní a DPH, sice to nevykompenzuje všechny náklady, ale budu-li uvažovat, že studium přesahující standartní délku se platí 30tis,(semestr/rok, to si nejsem teď jistý), tak to na těch dpháčkách jsou někteří schopni nastřádat :-)

0 0
možnosti

ould

25. 1. 2012 20:43
milý chlapče,

pokud by sis přečetl blogy za uplynulých 24hodin a mezi nimi i blog slečny Sabiny Stehnové (proč neplatit za vysoké školy), toho času studentky Filozofické fakulty v Olomouci, obor žurnalistika, ušetřil by sis svůj jistě drahocený čas a množství negativních reakcí:-P (mimo jiné můj názor si tam můžeš přečíst taky)

takže kontrolní otázka: už máš představu co bys chtěl studovat dál, abys třeba jako vystudovaný filizof nakonec nerozvážel pizzu a tím pádem by pro Tebe případná půjčka na studium byla do budoucna opravdu přítěží:-/

0 0
možnosti
ZK

SID09

25. 1. 2012 20:45
Re: milý chlapče,

Jo, jo - žurnalisti - ti ví všechno nejlíp ( sice úplně blbě, ale oni jsou přesvědčeni, že jsou studnicí moudrosti ) ;-D!!

0 0
možnosti
N

Neilstras

25. 1. 2012 20:29
To

je prostě lidská povaha závidět jakékoliv výhody ostatním , když se netýkají i jich.Ti co to školné nebudou muset platit/mají peněz dost jsou velice pro .Co dál si lidé závidí, zaměstnanci závidí OSVČ že na daních neplatí zdaleka tolik ,lidé bydlící v rodinných domech na vesnicích závidí příspěvky na bydlení těm co žijí ve městě v bytech . Cestující ve vlacích závidí zaměstnancům Drah a jejich rodinám že si jezdí vlakem za symbolické částky.Bezdětní závidí příspěvky na děti.Lidé závidí více volna učitelům.  Můj názor je takový  ,že i když  mě osobně se školné týkat už nebude , tak jsem proti , přál bych si aby i začínající studenti měli právo na ty roky studia zadarmo jako všichni doteď.

0 0
možnosti
ZK

SID09

25. 1. 2012 20:43
Re: To

Jen víc takových nesmyslů  !!;-D    Já bych si zase přál, aby každý zaměstnanec, který dojíždí do zaměstnání,  mohl dostat od státu příspěvek na dopravu ve výši 60 tis Kč.  !!;-D

1 0
možnosti

M.jesterka

25. 1. 2012 20:08
Souhlasím

školné ať je, jelikož dost lidí se přiživuje na stávajícím systému tzv. věční studenti. Pokud si dobře vzpomínám na filmy pro pamětníky o chudých studentech, tak dotyčný si vydělal, sice hlodal suchý chleba, moc nenaspal, ale vydělal si a znal hodnotu svého vzdělání. Mladý pane, nechtějte všechno zadarmo, nebudete si toho umět vážit

2 0
možnosti
K

kaktusak

25. 1. 2012 20:23
Re: Souhlasím

Tak může být školné jen pro ty věčné studenty. Jinak zase budou mít děti z bohatých rodin další privilegia, společnost se bude kastovat...

2 0
možnosti
H

habit-.!..

25. 1. 2012 19:54
... pokud se chcete nechat vodit státem za ručičku...

... bude asi pro všechny levnější a výhodnější nezabírat na škole místo těm, co si dokáží spočítat, že šance mít nástupní plat dvakrát vyšší než ten klempíř po deseti letech praxe za těch pár drobných stojí, a jít rovnou na sociálku... při takových matematických schopnostech by z vás stejně byl jen flákač, co o práci nezavadí...Rv

2 0
možnosti
RH

Ubaram

25. 1. 2012 20:24
Re: ... pokud se chcete nechat vodit státem za ručičku...

VŠ vás vyjde v nákladech příležitosti řádově přes půl milionu, a pro VŠ není moc vhodné porovnávat se s řemeslníkem protože z toho vůbec nemusí vyjít vítězně ani dnes, a vzhledem k výhledu do budoucna je slušná šance, že ti řemeslníci ty vyšokoškoláky budou válcovat čím dál víc ;)

0 0
možnosti
  • Počet článků 57
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1690x
V roce 2018 jsem úspěšně dokončil magisterské studium žurnalistiky na Fakultě sociálních studií Masarykovy univerzity.