Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
C

certik_bertik

10. 2. 2011 23:05
ty

2 alternativy o kterých mluvíte tj: auta na vodík a hybridní auta je totálně slepá cesta vývoje. Už jsou k dispozici lepší alternativy

0 0
možnosti
L

lesicatko

10. 2. 2011 21:49
Celkom dobré

Na Tvoj vek - slušný článok.

Len doplním , nie sme ani tak zavislí na rope, ako na energetickom toku z nej / a ďalších fosílnych palivách /. Aj tie hnojiva vieme vyrobiť z anorganických surovín, aj plasty vieme vyrabať bez ropy, aj doprava je možná bez ropy - nemáme ale dostatok energie v celosvetovom merítku aby sme nahradili ropu a fosílne palivá. Alternatívy na to nestačia, jadrová energetika dokonca cúva zo svojich pozícii výroby energie, no a tým strašiakom ani nie je tak to, že ropa nebude, ako to, že sa jej nebude dať ťažiť toĺko, aby sme vykryli jej zaujem po nej Tomu sa hovorí ropný zlom -nebudeme vedieť zvýšiť celosvetove jej ťažbu nad určitú hodnotu.

Tiež vidím východisko v termojadrovej fúzii - otazka je, či to stihne dovtedy, kým ešte bežia ekonomiky krajín aj vdaka toku ropy.Je možné, že nám bude chýbať čas na znenu technologii, hoci sa objavia.Je možné, že si poradíme, otazka je, či bez vojen a konfliktov...

0 0
možnosti
JN

tom-2718281828459

10. 2. 2011 21:44
znalosti

nepiš o věcech kterým nerozumíš. Založit své předpovědi na české wikipedii, sto let staré knize a českých novinách je dost naivní.

Například proč je vodíkové auto lepší než elektromobil? je snad vodík dostupnější? Zrovna v dopravě se bude ropa nahrazovat nejhůř. Na termojadernou elektrárnu si ještě počkáš, spíš se ji ale nedožiješ.

0 0
možnosti
  • Počet článků 57
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1690x
V roce 2018 jsem úspěšně dokončil magisterské studium žurnalistiky na Fakultě sociálních studií Masarykovy univerzity.